Ingrediënten:
Voor 2 personen:
- 1 à 2 witloofstonkjes, fijngesneden
- optioneel: 50 gr andijvie , gesneden
- 1 teentje look, fijngeperst
- 50 gr ham, reepjes
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 150 gr pompoenpuree (recept op de website)
- Verstegen Toscane kruiden
- zout, peper, nootmuskaat, peterselie
- 2 à 2.5 dl melk
- 15 gr bloem
- 15 gr boter
- 20 gr geraspte gruyére
- 20 gr geraspte comté
- 50 gr geraspte , pittige cheddar
- 180 gr rigatoni
Bereiding:
Kook de rigatoni volgens aanwijzing op de verpakking.
Maak de kaassaus:
Smelt de boter in een kom op een medium hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak deze mee , al roerend.
NA een 2 minuten voeg je, van het vuur af, de helft van de melk toe. Roer goed door zodat er geen klonters zijn , zet weer op het vuur.
Voeg de rest van de melk toe en blijf roeren. Laat zachtjes opkoken en voeg dan de kazen toe.
Kruid met peper, zout, toscane kruiden en nootmuskaat. Is de saus te dik, voeg wat melk toe.
Meng de pompoenpuree onder de kaassaus en laat goed mee doorwarmen.
Samenstelling:
Bak de spekblokjes in een antikleefpan mooi krokant , voeg er de hamreepjes aan toe en laat even mee bakken.
Haal uit de pan en zet opzij.
Stoof het fijngesneden witloof aan in dezelfde pan, kruid met peper en zout en voeg de look ook toe.
Doe er vervolgens de andijvie bij en laat deze kort meestoven.
Doe er 3/4 van de ham en spek bij.
Voeg de kaassaus toe en vermeng alles goed.
Voeg de rigatoni toe, roer om en verdeel over de borden.
Verdeel de resterende ham en spek over de borden. Werk af met wat peterselie.