- 130 gr parelcouscous
- 130 gr gerookte spekblokjes
- 2 selderstengels, in kleine blokjes
- 1 kleine wortel,geschild en in kleine blokjes
- 1/2 butternutpompoen, geschild en in kleine blokjes
- 1/2 courgette, in kleine blokjes
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- Ca. 3 dl Water
- 1 blokje groentenbouillon
- 40 gr geraspte parmzaanse kaas
- Tijm, oregano, peterselie, peper en zout
- Olijfolie
- Antikleefpan met deksel
Bereiding:
Doe de spekjes in de pan en bak ze op een medium hoog vuur.
Haal even uit de pan, zet opzij.
Doe wat olie bij in de pan en doe er de groenten in, sjalot en look en stoof een 5 minuutjes.
Voeg tijm, oregano en wat peper toe, naar smaak.
Doe er de parelcouscous bij, roer goed om.
Doe het bouillonblokje erbij en water.
Zet het vuur zacht en laat een 10 minuten zacht pruttelen, onder deksel
Roer regelmatig door en voeg zo nodig nog water toe.
Proef of de couscous gaar is.
Voeg de spekblokjes opnieuw toe, wat peterselie en laat alles nog goed doorwarmen.
Voeg de geraspte kaas toe, meng goed en kruid eventueel nog extra bij.
Please follow and like us: