Eenpans pasta met boursin, boontjes, paprika en worst

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr rigatoni
  • 250 gr varkenschipolataworst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 gr prinsesseboontjes
  • 100 gr champignons, in schijfjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 a 2 teentjes look
  • 200 gr boursin cuisine look&fijne kruiden
  • 3 dl passata
  • 2 dl water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 tl basilicum, gedroogd
  • 1 tl oregegano, gedroogd
  • 1 tl daslook, gedroogd
  • 1 tl bieslook, gedroogd
  • 1 tl peterselie, gedroogd
  • Peper
  • 1 a 2 el spaghettikruidenmix
  • Olijfolie

Bereiding:

Kook de boontjes beetgaar , giet ze af.
Verhit wat olijfolie in een ruime antikleefpan en bak hierin de sjalot, look, paprika en champignons gedurende een 3 minuten, op medium hoog vuur.
Snij de chipolata worst in kleine stukjes (of duw het vlees uit het omhulsel zodat je kleine balletjes hebt), doe bij de groenten en bak ze een 4 minuten mee. Kruid met peper.
Doe er de rigatoni bij en roer om.
Doe water, groentenbouillon, passata en boursin cuisine erbij en roer goed. Duw de rigatoni wat onder, zet het vuur zacht, deksel op de pan en laat het 10 minuten sudderen. Roer af en toe.
Voeg er de boontjes aan toe en meng er de kruiden onder, laat nog 5 minuten verder pruttelen onder deksel.
Proef of de rigatoni gaar is en kruid eventueel bij .

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial