Rijstschotel met wortel, paprika en worst

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 130 gr basmati rijst
  • 2 paprika’s (2 verschillende kleuren), in grote stukjes
  • 3 dikke wortels, in dikke schijfjes
  • 2 kippenworsten (of gewone kan uiteraard ook)
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 sjalot , fijngesneden
  • olijfolie
  • kippenkruiden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el currypoeder
  • 1 kl komijnzaad
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1/2 kl harissapoeder
  • 1 potje saffraanpoeder (0.15 gr)
  • versgemalen zeezout
  • versgemalen peper
  • verse peterselie , gehakt

Bereiding:

Kook de rijst volgens aanwijzing.

Snij de kippenworsten in stukjes (je kan ook het vlees in bolletjes uit het velletje knijpen), kruid ze met peper en wat kippenkruiden.
Bak ze in een ruime pan in wat olijfolie, op een medium hoog vuur, gedurende 5 minuten.
Haal de vleesstukjes uit de pan en hou opzij.
Doe terug wat olie in de pan , doe de wortelen erin en stoof deze gedurende 6 minuten op een wat zachter vuur .
Voeg er dan de paprika , look en sjalot bij aan toe en stoof dit 3 minuten mee.
Doe de kruiden erbij , roer deze goed om en stoof een minuutje mee .
Doe een scheutje water erbij (50 ml) en de kippenworststukjes.
Zet het deksel op de pan en laat dit 5 minuutjes sudderen.
Voeg er de rijst aan toe , roer goed om en laat flink doorwarmen.
Serveer met wat versgehakte peterselie.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial