Ingrediënten :
Voor 1 taart van +/- 20 cm
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 175°C , onder en bovenwarmte.
Spray een ronde bakvorm in met bakspray.
Doe de boter in een kom van een standmixer , samen met de suiker en klop dit romig op medium snelheid gedurende een 5 minuten.
Doe 1 voor 1 de eitjes erbij en het vanille extract.
Meng de karnemelk met de rode gel kleurstof en de azijn. Meng zeer goed.
Zeef de bloem , samen met de cacaopoeder en natriumbicarbonaat en voeg dit in een 2 a 3 delen bij het botermengsel op een zachte snelheid.
Voeg het karnemelk mengsel eraan toe en meng tot het een mooi beslag geworden is. (2 minuten)
Doe het beslag in de ingevette bakvorm (vul voor 3/4) en zet in de oven voor +/- 50 minuten . De cake is gaar als je er met een satéstokje in gaat en het droog eruit komt .
(tip: Als je nog beslag over hebt , kan je er eventueel nog cupcakes van bakken).
Laat een paar minuten rusten in de cakevorm en doe de cake dan op een rooster om volledig af te koelen.
Garneer de taart naar believen met botercreme of roomkaascreme.
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…