Sauzen

Red velvet cupcakes

Ingrediënten:
Voor 12 stuks

  • 60 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 10 gr vanillesuiker
  • 140 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 20 gr cacaopoeder
  • 130 gr karnemelk
  • 150 gr pattisseriebloem
  • 1 tl natriumbicarbonaat (baksoda)
  • 1,5 tl appelcider azijn
  • 1 tl rode kleurpasta (bv extra red sugarflair)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 gr onder en boven warmte.
Doe papieren vormpjes in de cupcake bakpan.
Doe de boter in een ruime kom (of kom van standmixer), samen met vanillesuiker en gewone kristalsuiker. Klop deze luchtig in 5 minuten op medium snelheid. Doe het ei erbij en klop 1 minuut door . Meng de karnemelk met de rode kleurstof en de ciderazijn.
Doe bloem, cacao en natriumbicarbonaat samen en zeef in de kom. Klop dit onder het botermengsel .
Doe als laatste de rode karnemelk erbij en klop het beslag nog 30 seconden goed door tot een homogeen beslag.
Vul de cups voor 3/4 de en zet in de oven voor 20 a 22 minuten.
Heerlijk met roomkaastopping!

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

5 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

7 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago