Ingrediënten:
Voor 2 a 3 personen
- 200 gr verse tagliatelle of andere fijne verse pasta
- 300 gr gemengd gehakt
- 400 gr verse , gestoofde spinazie
- 250 gr champignons, in schijfjes
- 1 sjalotje en teentje look, fijngesnipperd
- 100 ml zure room
- 100 gr philadelphia look en fijne kruiden
- 0,5 dl water of melk
- 1/2 blokje groentenbouillon
- Peper en zout
- Gehaktkruiden
- 30 gr versgeraspte pecorino
- 20 gr versgeraspte parmezaan
Bereiding:
Verhit wat olie in een diepe pan, bak het gehakt rul op medium hoog vuur.
Voeg de sjalot en look eraan toe en laat paar minuutjes verder bakken.
Kruid met peper en zou en gehaktkruiden.
Voeg er de champignons aan toe , stoof dit een 5 minuutjes en voeg er dan de reeds gestoofde spinazie aan toe. Roer goed om .
Doe de philadelphia, water (of melk), bouillon en zure room erbij, roer goed door en doe de verse pasta erbij.
Roer even goed door, zet het vuur lager en zet een deksel op de pan. Laat dit enkele minuutjes sudderen, tot de pasta gaar is.
Voeg eventueel extra vocht toe als het te droog zou geworden zijn.
Meng er de geraspte kazen door. Eventueel nog wat extra room, om wat smeuïger te maken en kruid verder af volgens smaak.
Serveer meteen, werk af met nog wat geraspte kaas.