Tiramisu met speculaas

Ingrediënten voor 4 glaasjes:
(een dag op voorhand te bereiden)

  • 250 gr mascarpone
  • 2 ei (M)
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 1 el Vanille extract
  • Speculaasjes
  • 1 dl sterke koffi, afgekoelde
  • 2 a 3 el Amaretto (optioneel)
  • Cacaopoeder

Bereiding:

splits de eitjes. Doe de dooiers in een ruime kom en de eiwitten in een ruime vetvrije kom .
Doe de helft van de suiker bij de eierdooiers en klop deze op hoge snelheid met een mixer of standmixer wit schuimig.
Dit zal een 10 minuten in beslag nemen , het volume is dan verdubbeld en de suiker volledig opgenomen door de dooiers.

Klop ondertussen ook de eiwitten stijf . Klop ze eerst tot ze half schuimig zijn op medium snelheid , voeg er de andere helft van suiker aan toe en klop ze op hoge snelheid stijf.

Klop de mascarpone los met, voeg enkele eetlepels dooiermengsel erbij en klop los , tot het wat vloeiender is .
Doe de mascarpone nu bij de geklopte eierdooiers en het vanille extract , vermeng ze zacht onder elkaar tot het vermengd is .
Doe nu in 3 delen de eiwitten onder het mengsel. Niet kloppen , maar spatel dit er rustig onder, maar in enkele bewegingen . Zeker niet te lang ! Zo blijf je een mooie luchtige , mousse achtige structuur behouden in je tiramisu.
Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond , of snij het uiteinde van de tip eraf.

Doe koffie en amaretto samen in een lage schaal. Neem 4 glaasjes (+/- 250 ml glaasjes).
Dip een per een de speculaasjes in de koffie en doe een bodempje speculaasjes in het glaasje.
Doe een laagje mascarponebeslag erbovenop , opnieuw een laagje gedoopte speculaasjes, laagje mascarpone en opnieuw een laagje gedoopte speculaasjes.
Maak de laatste laag mascarpone met nopjes van het beslag.
Zet dit voor 24u in de koeling.
Net voor het serveren bestrooi je de tiramisu glaasjes met cacaopoeder en doe er een extra speculaasje bij .
Je kan ook geraspte chocolade gebruiken.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial