Eenpansgerecht met rijst, courgette, gehakt en tomaat

Ingrediënten:
Voor 2 a 3 personen

  • 300 gr gehakt
  • Kruiden: korianderzaad gemalen, kurkuma, gemberpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, uipoeder (toe te voegen naar smaak)
  • 1 el sojasaus
  • 1 a 2 sjalotten , fijngesneden
  • 1 lookteen, fijngesneden
  • 1 blik kerstomaten (mutti) 400 gr
  • 250 ml V8 groentesap
  • Blokje rundsbouillon of kippenbouillon
  • 125 gr risotto rijst
  • 125 gr champignons gesneden
  • 1 kleine courgette, in grove stukken
  • Optioneel: wat verse kerstomaatjes

Bereiding:

Neem een diepe anntikleefpan met een deksel.
Doe een scheutje olijfolie in de pan en laat heet worden, Bak get gehakt rul op medium hoog vuur.
Doe sjalotten, look en courgette en champignons erbij en bak enkele minuten mee. Doe er de rijst bij, schep even goed om. Verkruimel het blokje bouillon in de pan en doe V8 en kerstomaten erbij. Roer goed door. Breng nu wat op smaak met de kruiden en sojasaus.
Zet het vuur laag, zet deksel op de pot en laat sudderen tot de rijst gaar is. Neem daarna het deksel van de pan en laat eventueel wat overtollige saus inkoken.
Optioneel kan je er nog wat verse kerstomaten bij onder mengen.
Overstrooi met wat verse peterselie eventueel, of wat grof zout.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial