Eenpansgerecht van Parelcouscous, groenten en cashewnoten

voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote kippeborst, in kleine blokjes
  • 1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 1 klein blikje kikkererwten, uitgelekt
  • 1 ui , in stukjes
  • 1 stengel witte selder, in stukjes
  • 1/2 aubergine , in blokjes
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 tl garam masala
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 handvol cashewnoten, grofgehakt
  • 1 handvol rozijnen
  • 6 gedroogde pruimen zonder pit
  • 1 el honing
  • 80 gr soubry spelt parelcouscous
  • 4 dl kippebouillon

Bereiding:

Kruid de kip met ras el hanout.
Doe wat olijfolie in een diepe antikleefpan, laat verhitten op middelhoog vuur.
Bak hierin de zoete aardappelblokjes gedurende een 5 minuten.
Haal uit de pan.
Doe in dezelfde pan opnieuw wat olijfolie en bak hierin de kippenblokjes aan. Doe na 2 minuten de ui erbij en fruit glazig. Doe alle groenten erbij en bak even mee. Doe de parelcouscous erbij, bak een 2 minuten mee en blus daarna met de kippenbouillon. Zet het vuur wat zachter en laat 5 minuten pruttelen onder deksel.
Voeg de kippeblokjes, kikkererwten, rozijnen, pruimen en honing eraan toe. Laat opnieuw een 5 minuten pruttelen onder deksel.
Neem het deksel van het vuur, kruid eventueel bij met garam masala.
En laat eventueel overgebleven vocht wat verder inkoken.
Serveer meteen met de gehakte cashews.

Please follow and like us:
fb-share-icon
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial