
Ingrediënten:
- 1 grote kippeborst, in kleine blokjes
- 1 kleine zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
- 1/2 courgette in blokjes
- 1 wortel, geschild en in blokjes
- 1 klein blikje kikkererwten, uitgelekt
- 1 ui , in stukjes
- 1 stengel witte selder, in stukjes
- 1/2 aubergine , in blokjes
- 1/2 rode paprika, in blokjes
- 1/2 tl garam masala
- 1 kl ras el hanout
- 1 handvol cashewnoten, grofgehakt
- 1 handvol rozijnen
- 6 gedroogde pruimen zonder pit
- 1 el honing
- 80 gr soubry spelt parelcouscous
- 4 dl kippebouillon
Bereiding:
Kruid de kip met ras el hanout.
Doe wat olijfolie in een diepe antikleefpan, laat verhitten op middelhoog vuur.
Bak hierin de zoete aardappelblokjes gedurende een 5 minuten.
Haal uit de pan.
Doe in dezelfde pan opnieuw wat olijfolie en bak hierin de kippenblokjes aan. Doe na 2 minuten de ui erbij en fruit glazig. Doe alle groenten erbij en bak even mee. Doe de parelcouscous erbij, bak een 2 minuten mee en blus daarna met de kippenbouillon. Zet het vuur wat zachter en laat 5 minuten pruttelen onder deksel.
Voeg de kippeblokjes, kikkererwten, rozijnen, pruimen en honing eraan toe. Laat opnieuw een 5 minuten pruttelen onder deksel.
Neem het deksel van het vuur, kruid eventueel bij met garam masala.
En laat eventueel overgebleven vocht wat verder inkoken.
Serveer meteen met de gehakte cashews.