Categories: Pasta

Pasta carbonara

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 1 ui , fijngesneden
  • 2 teentjes look , fijngesneden
  • 250gr spekblokjes
  • 4 eieren
  • 2dl room
  • 150gr Parmezaanse schilfers
  • spaghetti

Bereiding:

Kook de spaghetti al dente gaar en spoel onder koud water. Doe wat olijfolie in een kom en bak de spekblokjes krokant .

Doe er de look en uien bij. Klop de room samen met de eieren .

Doe de spaghetti bij de spekblokjes en laat hem terug goed meewarmen .

Doe het eimengsel erbij , vermeng goed door de spaghetti. Haal de kom van het vuur en serveer meteen .

Overstrooi met wat parmezaanschilfers.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 uren ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

4 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago