Ingrediënten:
Voor 2à3 personen:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Maak kleine balletjes van het gehakt en kook ze in wat water. Wanneer ze komen bovendrijven zijn ze gaar.
Bak de champignons in een pannetje op een hoog vuur.
Kook ondertussen de pasta gaar.
Kruid de kippenborstfilet met wat kippenkruiden en bak deze gaar in de oven, ca. 20 minuten.
Laat lichtjes afkoelen en trek deze in stukken uit elkaar.
Smelt de boter in een pannetje op medium hoog vuur, doe er de bloem bij en bak de roux ongeveer 2 minuten onder voortdurend roeren.
Neem even van het vuur en voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en een scheutje melk.
Klop goed door zodat je geen klonters hebt.
Zet weer op het vuur en breng lichtjes aan de kook, onder voortdurend roeren.
Is de saus nog té dik, voeg dan wat extra melk toe tot je de gewenste dikte hebt
Voeg de balletjes, gebakken champignons en kippenstukjes toe.
Kruid met de kruiden naar smaak en voeg er at citroensap aan toe.
Meng de pasta met de vol-au-vent en werk af met wat gehakte peterselie.
Uiteraard kan je dit ook met een restje vol-au-vent doen of kant en klare nemen.
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…