Categories: Vleesgerechten

Lamscurry met pompoen en kikkererwten

voor 4 personen :

Ingrediënten :

  • 400 gr lamsfilet , in blokjes van 3 cm
  • 250 gr kikkererwten uit blik
  • 2 uien , fijngesneden
  • 2 tenen look , fijngesneden
  • 500 gr pompoen , in blokjes
  • 2 groene paprika’s , ontdaan van zaadlijsten en in blokjes
  • boter
  • curry madras
  • garam masala
  • snuifje harissapoeder
  • 1 à 2 el honing
  • vleesbouillonzout , peper
  • wat gehakte verse koriander

Bereiding :

Verhit wat boter in een stoofpot op hoog vuur.

Kruid het vlees met peper en zout en schrooi het vlees mooi dicht .

Doe er de ui en look bij. En kruid naar smaak met curry , garam masala en harissa. Laat dit even mee bakken.

Zet het vuur wat lager en blus met de bouillon. Tot het vlees net onder staat. Laat dit 5 minuten pruttelen.

Doe er de pompoen , paprika en kikkererwten bij en ook de honing volgens smaak. Laat dit nog een 5 minuten verder pruttelen.

Doe er de gehakte koriander bij , eventueel kan je de saus binden , maar dat is niet noodzakelijk.

Serveer met couscous.

receptenwijzer

Recent Posts

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

2 dagen ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

5 dagen ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

7 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

1 week ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 weken ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

2 weken ago