voor 4 personen :
Ingrediënten :
Bereiding :
Kruid de visblokjes rijkelijk met viskruiden en peper. Smelt een eetlepel boter in een kom op een matig vuur . Stoof hierin de wortelen , sjalot , look , en de prei gedurende 7 minuten. Doe er vervolgens de champignons bij , roer even goed om . Doe er de witte wijn , bouillon en room bij . Laat dit een 5 minuutjes zachtjes pruttelen . Bind de saus lichtjes met maizena . Doe er de visblokjes bij en nog een 2 minuten laten doorwarmen . Neem van het vuur . Laat dit nog een paar minuten staan , zo kan de vis nog verder doorgaren door de warmte van de saus. Serveer met wat rijst.
Variatie :
Je kan ook een mengeling van vissoorten nemen , maar wel steeds vaste vis nemen . Doe er bv ook nog wat garnalen of bv scampi’s bij . Je kan de saus nog een extra toets geven met currypoeder of saffraan . Ook in de groenten kan je zelf varieren , broccoliroosjes , bloemkoolroosjes , boontjes , erwtjes , …
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…
Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…