Categories: Koekjes

Havermoutkoekjes

Ingrediënten :

  • 300 g bakboter
  • 50 gr gehakte hazelnoten
  • snufje kaneelpoeder
  • 0,5 kg havermout
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 donkere bruine suiker
  • 200 g volkorenbloem
  • 2 koffielepels bakpoeder

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de bakboter in een grote kom , maar ze mag niet bruin worden.

Doe er de havermout bij , de gemalen hazelnoten en de kaneel. Al roerend een minuutje op het vuur laten staan en neem de kom ervan af.

Mix de eieren met de suikers licht schuimig en roer er de havermout onder. Doe de bloem en bakpoeder samen door een zeef en voeg beetje bij beetje bij het havermoutmengsel.

Leg op een met boterpapier bedekte bakplaat schepjes van dit mengsel , met voldoende ruimte ertussen. Zet in de oven en laat ca. een half uurtje bakken of tot je ziet dat ze mooi goudbruin zijn.

receptenwijzer

Recent Posts

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

12 uren ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

4 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

6 dagen ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

1 week ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

2 weken ago

Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

2 weken ago