Categories: Ijs

Chocoladeijs

voor 4 a 6 personen :

Ingrediënten :

  • 3 eierdooiers
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 1/2 dl volle melk
  • 2 dl slagroom
  • 15 gr cacao
  • 1 theelepel oploskoffie

Bereiding :

Klop de eierdooiers met de suiker , cacao , oploskoffie en 5O cc melk totdat de cacao opgelost is . Voeg de rest van de melk toe en roer het geheel goed door. Klop de slagroom bijna stijf. Giet het cacaomengsel bij de geklopte slagroom. Meng alles heel goed. Doe het in de ijsmachine en laat 40 – 50 minuten draaien.

Tip :

Voeg halverwege de bereidingstijd geraspte witte chocolade toe.

receptenwijzer

Recent Posts

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

2 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

4 dagen ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

6 dagen ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

1 week ago

Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

2 weken ago

Groene shakshuka

Ingrediënten:Voor 2 personen 4 eieren 1 sjalot, fijn gesneden 1 teen look, genperst 2 preien,…

2 weken ago