Ingrediënten:
Ca. 45 koekjes
Bereiding:
Klop de boter luchtig met de suiker en zout. Gebruik een mixer op medium snelheid.
Voeg het ei toe en klop door tot dit opgenomen is met het boter en suikermengsel.
Voeg de zeste, sinaasappelemulsie en vanille toe. Meng dit luchtig erdoor.
Meng de bloem met de soda en voeg in 2 delen toe.
Meng er de chocolade en veenbessen onder.
Het deeg is wat plakkerig nu, verpak het in een plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
Je kan het ook een dag op voorhand maken.
Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht
Bekleed een bakplaat met bakpapier/bakmat.
Verdeel het deeg in bolletjes van 15 gram.
Leg ze op de bakplaat, maar laat voldoende ruimte tussen. De koekjes lopen nog uit in de oven.
Bak ze ca. 10 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Ze voelen nog zacht als ze uit de oven komen, dus laat ze 5 à 10 minuutjes op de bakplaat alvorens ze op een rooster volledig te laten afkoelen.
Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…
Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…
Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…