Ingrediënten :
- 300 g bakboter
- 50 gr gehakte hazelnoten
- snufje kaneelpoeder
- 0,5 kg havermout
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 100 donkere bruine suiker
- 200 g volkorenbloem
- 2 koffielepels bakpoeder
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de bakboter in een grote kom , maar ze mag niet bruin worden.
Doe er de havermout bij , de gemalen hazelnoten en de kaneel. Al roerend een minuutje op het vuur laten staan en neem de kom ervan af.
Mix de eieren met de suikers licht schuimig en roer er de havermout onder. Doe de bloem en bakpoeder samen door een zeef en voeg beetje bij beetje bij het havermoutmengsel.
Leg op een met boterpapier bedekte bakplaat schepjes van dit mengsel , met voldoende ruimte ertussen. Zet in de oven en laat ca. een half uurtje bakken of tot je ziet dat ze mooi goudbruin zijn.
Please follow and like us: