voor 4 personen :
Ingredienten :
Bereiding :
Kuis de stronkjes witloof en snij het harde stuk er onderaan uit . Doe wat boter in een braadpan en stoof het witloof hierin aan . Kruid met peper , zout en muskaatnoot volgens smaak . Blus met een glas wat er laat dit een 15 minuten stoven onder deksel , tot het witloof gaar is , op een matig vuur. Giet het witloof af en bewaar het kookvocht. Laat de stronkjes wat afkoelen . Ondertussen maak je de kaassaus : Smelt de boter in een kom en fruit hierin de bloem op een zacht vuur . Laat dit een paar minuutjes fruiten , blijven roeren ! Neem de kom van het vuur en voeg er geleidelijk de melk en het kookvocht ( of bouillon ) aan toe. Roer goed door , dat je geen klonters hebt . Zet ze weer op het vuur en laat terug opkoken. Verfris met het citroensap , kruid met peper , zout , nootmuskaat en eventueel kan je er wat spaghettikruiden bijdoen . Maar dat doe je geheel volgens smaak . Doe er 200 gr kaas bij , vermeng goed door tot de kaas helemaal gesmolten is . Rol elk stronkje in een sneetje hesp. Neem een vuurvaste schaal , doe hier wat kaassaus in en schik de rolletjes erin . Overgiet met de saus en doe er de resterende geraspte kaas over . Zet dit een 20 minuten in een oven van 180°C , waarvan de laatste 5 minuten onder de hete grill. Serveer meteen bv. met puree of stokbrood.
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…
Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…