Witloof met hesp uit de oven

voor 4 personen :

Ingredienten :

 • 8 stronken witloof van gelijke grootte
 • 8 sneetjes hesp
 • peper , zout , nootmuskaat
 • water
 • 75 gr boter
 • 75 gr bloem
 • 750 ml melk
 • 250 ml kookvocht van het witloof ( of groentenbouillon mag ook )
 • sap van 1/2 citroen
 • 300 gr gemalen kaas
 • Bereiding :

  Kuis de stronkjes witloof en snij het harde stuk er onderaan uit . Doe wat boter in een braadpan en stoof het witloof hierin aan . Kruid met peper , zout en muskaatnoot volgens smaak . Blus met een glas wat er laat dit een 15 minuten stoven onder deksel , tot het witloof gaar is , op een matig vuur. Giet het witloof af en bewaar het kookvocht. Laat de stronkjes wat afkoelen . Ondertussen maak je de kaassaus : Smelt de boter in een kom en fruit hierin de bloem op een zacht vuur . Laat dit een paar minuutjes fruiten , blijven roeren ! Neem de kom van het vuur en voeg er geleidelijk de melk en het kookvocht ( of bouillon ) aan toe. Roer goed door , dat je geen klonters hebt . Zet ze weer op het vuur en laat terug opkoken. Verfris met het citroensap , kruid met peper , zout , nootmuskaat en eventueel kan je er wat spaghettikruiden bijdoen . Maar dat doe je geheel volgens smaak . Doe er 200 gr kaas bij , vermeng goed door tot de kaas helemaal gesmolten is . Rol elk stronkje in een sneetje hesp. Neem een vuurvaste schaal , doe hier wat kaassaus in en schik de rolletjes erin . Overgiet met de saus en doe er de resterende geraspte kaas over . Zet dit een 20 minuten in een oven van 180°C , waarvan de laatste 5 minuten onder de hete grill. Serveer meteen bv. met puree of stokbrood.

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial