2 uur marineren – 4 personen
Ingrediënten :
Bereiding :
Doe de kippenblokjes in een kom , kruid rijkelijk met de kippenkruiden en doe er 2 el olijfolie over . Vermeng dit goed met de hand en zet afgedekt een 2 uur in de koelkast om te marineren.
Verhit 1 flinke el boter in een stoofpot op hoog vuur en bak hierin de kippenblokjes . Ze moeten gewoon dichtgeschroeid zijn. Doe er de uien , look , krielaardappeltjes en wortelen bij . Laat dit een 2 minuutjes meebakken . Blus met de bouillon tot alles net onder staat . Zet het vuur zachter en laat dit een half uurtje tot 3 kwartier pruttelen zonder deksel , de saus moet wat inkoken. Doe er de laatste 10 minuten de champignons bij en de room. Verder laten pruttelen . Breng verder op smaak met de lacroix bouillon du chef , peper , zout en peterselie . Bind de saus met de maïzena .
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…