Chocomousse

voor 4 personen :

Ingredienten :

 • 100 gr chocolade , in stukken
 • 30 gr boter
 • 50 ml volle room
 • 2 eierdooiers
 • 4 eiwitten
 • 20 gr suiker
 • Bereiding :

  Smelt de boter met de chocolade op een laag vuur . Doe er de room bij en roer de eierdooiers voorzichtig door de gesmolten chocolade. Laat deze afkoelen . Mag max nog kamertemperatuur hebben, maar ook niet te koud zijn. Klop het eiwit met de suiker stijf en spatel voorzichtig door het chocolademengsel , net zolang dat alles vermengd is , anders riskeer je dat je het mousse-effect gaat verliezen. Verdeel over kommetjes en zet minstens 2 uur in de ijskast . Serveer met wat verse geklopte slagroom .

  Please follow and like us:
  fb-share-icon

  Related Posts

  Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial