Categories: Groenten

Bosvruchtenconfituur

Ingrediënten :

  • 1 kg gemengde bosvruchten , gespoeld en goed afgedroogd
  • 500 gr suiker
  • 4 gr pectine
  • Bereiding :

    Doe de vruchten in een kom en breng ze aan de kook , samen met 4/5 van de suiker. Schuim af en laat dan op een zacht vuurtje ca. 15 minuten pruttelen. De overige suiker mengen met de pectine en bij de vruchten doen. Laat 5 minuten verder koken tot confituurdikte.

    receptenwijzer

    Recent Posts

    Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

    Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

    3 dagen ago

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    5 dagen ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    7 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    1 week ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    2 weken ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    2 weken ago