Categories: Sauzen

Bechamelsaus

Ingredienten :

  • 75 gr. boter
  • 75 gr. bloem
  • 1 liter melk
  • peper , zout , nootmuskaat , beetje spaghettikruiden
  • sap van 1 citroen
  • Bereiding :

    Smelt de boter en doe er de bloem bij. Wacht tot ze een beetje droog is , wel blijven roeren , en voeg de melk toe van het vuur af , en beetje bij beetje. Belangrijk is dat je heel goed blijft roeren o de klonters te vermeiden. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en wat spaghettikruiden. Voeg het citroensap eraan toe naar smaak .

    receptenwijzer

    Share
    Published by
    receptenwijzer
    Tags: Bechamelsaus

    Recent Posts

    Brownie wafels

    Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

    1 dag ago

    Zoetzure groentensoep met kip

    Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

    3 dagen ago

    Gratin van bloemkool, gehakt en puree

    Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

    6 dagen ago

    Volkoren havermout koekjes

    Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

    1 week ago

    Groentecurry met steak en noedels

    Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

    1 week ago

    Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

    Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

    2 weken ago