Ingrediënten:
Voor ca. 6 tot 8 personen
- 200 gr philadelphia natuur, uit de koelkast
- 2 el boursin zacht en romig, uit de koelkast
- 1 kleine rode paprika
- 1/2 stengel van lenteui
- 1/4 kl lookpasta
- 200 gr geraspte cheddar
- Crackers
- Plasticfolie
- Touw of elastieken
Bereiding:
Snij het vruchtvlees van de paprika in brunoise, bewaar de stengel, deze doet dienst als steeltje voor je pompoen.
Snij de lenteui zeer fijn.
Meng de philadelphia en boursin met de lenteui, paprika, lookpasta en de helft van de geraspte cheddar.
Meng goed.
Leg een vel plasticfolie open en leg in het midden wat van de resterende cheddar.
Probeer een bal te vormen van het roomkaasmengsel,deze hoeft nog niet perfect te zijn.
Leg de bal in het midden van de folie op de cheddar.
Verspreid de overige cheddar over de kaasbol.
Vouw de plastic er goed rond en vorm een bal.
Knoop wat touwtjes rond de bol zodat je de inkepingen van een pompoen krijgt.
Je kan dit ook met elastiekjes doen.
Leg de bal minstens 3 uur in de koelkast.
Haal de touwtjes en plastic van de bal, leg op een serveerschaal en duw de stengel van de paprika bovenop de pompoenvormige bal.
Serveer er wat crackers rond.
Je kan naar eigen smaak varieëren met kruiden, of gebruik eens wat chilipepers als je het graag pittig hebt.