Kip teriyaki taco’s

Ingrediënten:
Voor een 10 tal mini taco’s

  • 2 vellen knorr veggie wraps (wortel, tlmaat,rode biet …)
  • 10 stukjes krokante kippenhaasjes (recept op de website)
  • Fijngesneden ijsbergsla
  • Olijfolie
  • Fijngesnipperde verse bieslook

Limoen Teriyaki saus:

  • 120 ml lichte sojasaus
  • 6 el donkerbruine (basterd)suiker (honing kan ook, of een suikervervanger)
  • 6 el rijstwijn of rijstazijn
  • 4 el mirin of sherry
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 1 el maïzena+1 el water
  • Sap van halve limoen (of naar smaak)
  • Cupcake bakvorm
  • Ronde uitsteekvorm van ca. 10 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C, onder en boven warmte.
Steek 10 rondjes uit de 2 vellen veggie wraps.
Smeer ze goed in met olijfolie.
Draai de cupcakevorm om zodat de cups omhoog steken en steek elk rondje tussen 2 cups in. Zodat je een halve maan krijgt (een taco vorm dus)
Zet in de oven en bak ze ca. 3à5 minuten.
Hou dit goed in de gaten want ze gaan snel van goed gebakken naar verbrand !
Je wil een krokant taco”tje.
Laat ze afkoelen.
Intussentijd bak je de krokante kippenhaasjes in een bodem olie of de friteuse.
Maak de teriyaki saus:
Voeg alle ingrediënten samen in een pannetje, behalve de maïzena.
Zet op een medium hoog vuur en breng aan de kook, laat dit even koken tot dd suiker opgelost is.
Dik de saus in met de maïzena,voeg geleidelijk toe tot je een consistentie hebt van een dikkere saus.
Vul elk taco’tje met een klein beetje saus, wat ijsbergsla, krokant kipje en weer wat saus. Werk af met wat gesnipperde bieslook.

Tips:
Je kan uiteraard kant en klare teriyaki saus gebruiken
Ook de krokante kip kan je kant en klaar kopen (bv mora Crispy chick’n)

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial