Scampi curry met witloof

Ingrediënten:
Voor 4 hapjes:

  • 8 scampi, gepeld en ontdaan van darmkanaal
  • Currypoeder
  • 1/2 strokje witloof

Saus:

  • 1 kl Currypoeder
  • 1/4 tl Kurkuma
  • 1/2 klein sjalotje fijngesneden
  • 1/8 appel, fijngeraspt
  • 1 dl kippenbouillon
  • Scheutje (soja)room (optioneel)
  • 1 kl Maïzena, opgelost in klein scheutje water
  • Aperoschoteltjes
  • Olie
  • Groene kruiden om af te werken

Bereiding:

Maak de saus:
Stoof het sjalotje aan in wat olie tot het glazig is, op een medium vuur.
Voeg de geraspte appel toe en stoof mee.
Voeg de curry en kurkuma toe, laat dit heel even mee stoven.
Blus met de bouillon en laat even opkoken.
Wil je een gladde saus, dan zet je er nu even de staafmixer in om alles fijn te mixen.
Voeg de maïzena toe, geleidelijk. Je wil een gebonden saus, die niet papperig is.
Voeg een klein scheutje room toe, maar is geen noodzaak. Het maakt de saus iets milder.
Snij het witloofstronkje heel fijn en stoof in wat olie aan. Kruid met peper en zout.
Kruid de scampi met wat currypoeder (of als je het milder wil houden, gebruik dan gewoon peper en zout).
Bak ze aan in wat olie op een medium hoog vuur, gedurende 2 minuten aan elke zijde (hangt ook af van hoe groot jouw scampi zijn).
Die in elk schaaltje wat gestoofd witloof, leg er 2 scampi op en lepel er een beetje saus over.
Werk af met wat groene kruiden.

Variatie:
Je kan met de currysaus uiteraard wat variëren:
Gebruik er eventueel een stukje rode puntpaprika bij in, en/of wat ananas, die zeer fijngesneden is.
Gebruik kokosroom voor een meer exotische toets.
Uiteraard kan je ook meer of minder currypoeder gebruiken.
Heb je alleen currypasta, dan kan je dat zeker perfect gebruiken om de currypoeder te vervangen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial