Macaroni met lichte kaassaus, hesp, bloemkool en broccoli

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr korte macaroni (horentjes)
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 1/2 kleine bloemkool, in roosjes
  • 150 gr ontvette hesp of beenham, in reepjes
  • 4 dl melk
  • 25 gr maïzena
  • 1 el roomkaas
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 0.5 dl kookwater pasta
  • peper, zeezout
  • nootmuskaat
  • 1 mespunt lookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde sjalot (bv. Verstegen)
  • takjes verse dragon, fijngesneden
  • enkele takjes verse peterselie, fijngesneden
  • enkele sprietjes verse bieslook, fijngesneden
  • optioneel: takjes verse dille voor de afwerking
  • optioneel: beetje zwart zeezout voor de afwerking

Bereiding:

Kook de broccoli en bloemkool beetgaar en zet opzij.
Kook in hetzelfde water de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Hou een beetje van het kookvocht bij.
Los de maïzena op in een beetje van de melk.
Warm de overige melk op samen met de roomkaas en de gedroogde sjalot.
Eens deze zachtjes kookt, doe je het maïzenapapje erbij en blijf goed roeren, laat indikken.
Voeg het pastawater toe en de geraspte cheddar.
Blijf goed roeren op een zacht vuurtje.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat en lookpoeder.
Voeg de hesp toe, de macaroni, de bloemkool en broccoli en naar smaak de verse kruiden.
Werk af met plukjes dille en wat zwart zeezout.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial