Orzo met worstballetjes, pistachepesto, courgette en tomaatjes

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 150 gr orzo
  • 85 gr pistachepesto (recept op onze website)
  • 3 el melk
  • 1 kleine courgette, in blokjes
  • 1 el italiaanse kruiden
  • Peper en zeezout
  • 150 gr kerstomaatjes
  • 250 gr varkenschipolata
  • 1 tl angus&oink shawarma kruiden(optioneel)
  • 1 el gehakte pistaches
  • 20 gr geroosterde pijnboompitjes
  • Verse basilicum fijngesneden

Bereiding:

Kook de orzo volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit ondertussen wat olie in een diepe pan op een medium hoog vuur, duw het vlees uit de worstjes zodat je balletjes hebt.
Kruid ze met peper en optioneel de shawarma kruiden.
Bak ze gaar in enkele minuten.
Haal ze uit de pan en bak in dezelfde pan de courgetteblokjes gedurende een 5 minuten.
Kruid ze met italiaanse kruiden.
Haal eveneens uit de pan en voeg bij de worstballetjes.
Doe weer een likje olie in de pan en doe de kerstomaatjes erin.
Laat ook deze enkele minuten lichtjes bakken.
Giet de orzo af en vermeng meteen met de pistachepesto.
Voeg melk toe zodat het wat smeuïg wordt, voeg balketjes, courgette, gehakte basilicum en tomaatjes toe. Kruid bij met peper en zeezout.
Meng goed door en verdeel over borden.
Werk af met de gehakte pistaches en geroosterde pijnboompitjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial