Vleesgerechten

Aardappel-groentenstoemp met vol-au-vent

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 200 gr bloemige aardappelen, geschild
  • 150 gr zoete aardappel, geschild
  • 50 gr erwtjes, diepvries
  • 1 wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 50 gr bloemkoolroosjes, kleine roosjes
  • 1/2 prei, in fijne ringen
  • 50 gr sperzieboontjes, in kleine stukjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look
  • 20 gr boter
  • 0.5 dl melk
  • peper, nootmuskaat, zeezout
  • olijfolie
  • portie vol-au-vent (recept te vinden op de website)

Bereiding:

Kook de aardappelen met de zoete aardappel en de teen look.
Giet af.
Stoof de overige groentjes in wat olijfolie op een medium vuur tot ze beetgaar zijn.
Voeg ze bij de aardappelen.
Doe er boter en een scheutje melk bij en stamp ze tot een stoemp.
Kruid met peper, nootmuskaat en wat zeezout.
Serveer de stoemp met de vol-au-vent.

receptenwijzer

Recent Posts

Frangipanetaart met frambozen

Ingrediënten:Voor 1 taart van 23cm 1 vel bladerdeeg, kant en klaar Snufje zeezout 100 gr…

1 dag ago

No bake Cheesecake met fruit

Ingrediënten:Voor 1 cheesecake van ca. 16 cm øMaak de taart een dag op voorhand 200…

3 dagen ago

Ovengebakken wraprolletjes met groenten, kip en gehakt

Ingrediënten:Voor 2à3 personen 3 wraps (naar keuze, classic, volkoren, veggie) 300 gr gemengd gehakt 100…

1 week ago

Groentenpuree met kip-kaasballen

Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…

1 week ago

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

2 weken ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

2 weken ago