Rijstpap

Ingrediënten:

Voor 4 porties:

  • 200 gr dessertrijst , gespoeld onder water
  • 1 liter (half)volle melk
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2.5 dl room (min. 35% vet)
  • optioneel: snufje kaneelpoeder , wat saffraanpoeder (naar smaak)
  • Optioneel: Bruine suiker of vers fruit, slagroom of andere decoratie naar keuze

Bereiding :

Haal het merg uit het vanillestokje en doe dit in de melk , samen met de stok zelf .
Laat de melk koken , voeg de rijst en suiker toe en zet het vuur daarna laag .
Laat dit zachtjes garen ( met deksel op de pot ) tot een pap gedurende een 30 tot 40 min. Roer geregeld eens zodat het niet gaat aanbranden .
Indien je merkt dat het begint aan te kleven en de rijst is nog niet gaar, voeg je klein scheutje melk toe.
Voeg de kaneel en de saffraan eraan toe.
Laat nog een half uurtje in de pot zwellen onder deksel.
Laat het vervolgens volledig afkoelen op kamertemperatuur.
Klop de room lobbig op en voeg bij de pap.
Doe in kommetjes en laat verder koelen in de ijskast.
Serveer met eventueel wat bruine suiker of wat vers fruit, met een toefje slagroom, chocolaatjes, macarons …. !

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial