Biscuitgebakje met bresilienne

Ingrediënten:
Voor ca. 6 gebakjes

Voor de biscuit:

  • 175 gr eieren
  • 100 gr kristalsuiker
  • 75 gr gezeefde tarwebloem
  • 25 gr gezeefde maïzena
  • 1 el vanille extract

Voor de botercreme:

  • 250 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 100 gr water, kamertemperatuur of halfvolle/volle melk mag ook (hou bij melk rekening dat dit minder lang houdbaar is)
  • 110 gr bloemsuiker
    Optioneel: 1 el vanille extract

Voor de mokka botercreme:

  • Lorann koffie emulsie

Verder:

  • Vierkante bakvorm ca. 20 cm
  • Bakspray
  • Decoratie naar keuze (chocolade, koekjes, verse kruiden …)
  • Callebaut Bresilliene nootjes (hazelnoot of amandel of pistache ….)
  • chocoladekrullen of hagelslag

Bereiding:

Maak de biscuit:
Verarm de oven voor op 175°C , onder en boven warmte
Spray de bakvorm in met je bakspray , gebruik eventueel nog extra bakpapier op de bodem voor een makkelijke loslating van de biscuit na het bakken.
Doe de eieren in een kom van de keukenrobot, begin op een lage stand te mixen en voeg de suiker en vanille extract toe . Zet nu de snelheid middelhoog en klop dit wit schuimig gedurende 10 minuten.
Meng de bloem en de maïzena en doe bij het eimengsel. Spatel het onder mekaar , maar doe dit niet te hard , je moet de lucht in je beslag behouden. Doe dit dus ook in zo kort mogelijke slagen en maar in enkele keren.
Stort het beslag in je bakvorm en bak de biscuit ca. 30-35 minuten. Als je er met een prikker ingaat, moet deze er proper uitkomen. Ook zal je merken dat deze zacht terugveert als je er zacht op drukt.
Laat de biscuit volledig afkoelen op een taartrooster.

Ondertussen maak je de botercreme:
Doe de boter in stukken in de kom van de mixer. Gebruik een spatel opzetstuk en mix de boter wit romig op medium tot hoge snelheid . Dit duurt ruim 10 minuten !
Regelmatig de kom eens schrapen zodat alle boter mooi wit gemixed wordt. De boter zal luchtig worden.
Ondertussen los je de suiker op in het water of melk. Voeg de vanille er ook reeds aan toe.
Wanneer de boter romig en wit is , voeg je in 2 à 3 delen de vloeistof toe. Maak je geen zorgen als je merkt dat het lijkt te gaan schiften. Blijf doorgaan, je zal merken dat de boter stilaan het vocht opneemt!
Begin op lage snelheid tot het deel van de vloeistof begint te vermengen. Daarna klop je op medium snelheid door tot dit deeltje is opgenomen. Ga door tot de vloeistof vermengd is.
Daarna klop je de creme opnieuw op medium tot hoge snelheid door voor een goeie 5 minuten.
Voor de mokka botercreme , neem je 1/3 van deze botercreme en meng hier 1 el koffie emulsie door.

Opbouw:
Snij de biscuit doormidden en bestrijk het onderste laagje royaal met de mokka botercreme. Strooi er wat chocoladekrullen over. Leg het bovenste deel er opnieuw op.
Zet in de koelkast voor 1u , zodat de creme al kan opstijven.
Snij de biscuit in vierkantje van 4×4 cm.(of als je ze groter wil, dat kan natuurlijk ook altijd 🙂 )
Bestrijk vervolgens de zijkanten met de gewone botercreme en duw ze in de bresilliene nootjes .
Zet het gebakje op een bordje , een onderleggertje, klein kaartkartonnetje … en spuit toefjes op de boevenkant.
Versier ze met garnituur naar keuze.

Variëren kan ! Je kan kiezen om de botercreme te vervangen door slagroom of door diplomatencreme .
Of gebruik voor het hele gebakje gewone botercreme of mokka botercreme , dat kan natuurlijk ook !
Varieer met smaak: je kan er voor kiezen om als vulling diplomatencreme te nemen die je met bv perzik compote, appelcompote … vermengd.
Laat je fantasie maar een beetje werken 🙂

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
nl_BEDutch