Yoghurt-havermout cakes met blauwe bessen

Ingrediënten:
Voor +/- 8 cake’jes

  • 2 eieren , kamertemperatuur
  • 140 gr griekse yoghurt, kamertemperatuur
  • 1 el vanillepasta
  • 150 gr zonnebloemolie
  • 125 gr havermeel
  • 100 gr speltbloem
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr blauwe bessen
  • mini cake pan , ik gebruikte Wilton’s mini heart pan (je zou ook een cupcake bakvorm kunnen gebruiken)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C , onder en boven wamte.
Vet de vormpjes goed in met een bakspray of beboter ze rijkelijk en bebloem ze daarna heel goed.
Overtollige bloem klop je er uit.

Doe de eieren in een kom, doe de vanille en suiker erbij en klop met een electrische mixer 5 minuten schuimig.
voeg er de yoghurt aan toe en klop dit goed door het eimengsel, vervolgens de olie en klop dit nog een paar minuutjes flink door zodat de olie goed is opgenomen.
Zeef de speltbloem , havermeel en bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel.
klop dit een half minuutje flink door zodat je een homogeen beslag krijgt.
Doe wat speltbloem in een kommetje en doe de blauwe bessen erin, hussel dit goed door zodat de besjes een laagje bloem hebben.
Doe ze nu bij het beslag en meng .
Verdeel het beslag over de vormpjes
Zet ze in de oven gedurende 30 minuten, verlaag vervolgens de temperatuur naar 160 graden en bak ze nog ca. 15 minuten verder. De cake’jes zijn gaar als je rin prikt en het stokje er droog uitkomt.
Hou er rekening mee dat als je een cupcake bakvorm gebruikt , je een kortere baktijd gaat nodig hebben. (vermoedelijk 20+7 minuten)

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial