Ingrediënten: Voor +/- 15 cupcakes:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C(boven en onderwarmte, indien je met heteluchtcirculatie bakt, verwarm je voor op 160°C).
Mix in een ruime kom de roomkaas, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout mooi glad.
Giet dan de zonnebloemolie erbij en mix het weer samen.
Voeg de eieren per een erbij en mix de eieren op hoge snelheid bij het beslag.
Zeef de bloem bij het beslag en mix op lage snelheid bij het beslag.
Doe het citroensap bij het beslag en ook de citroenrasp erbij. Mix dit door het beslag en voeg dan ook de maanzaad toe en mix weer samen.
Zet papieren cupcakevormpjes in een vorm. Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag .
Zet in de oven en bak ze een 20 minuten aan 170°C (of 160°C heteluchtcirculatie) , vervolgens nog 10 minuutjes op 150°C (140°C heteluchtcirculatie).
Prik met een stokje in een cupcake , komt het er droog uit , zijn je cupcakes klaar.
Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Eventueel afwerken met een dropping naar keuze .
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…