Ingrediënten :
Voor ca 500 gr puree
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C , hetelucht.
Maak de butternut schoon: snij in stukkken , haal pitten eruit en schil.
Snij nu de stukken in blokjes van ca. 3 cm .
Leg ze in een ruime braadschaal , zodat elk blokje voldoende plaats heeft. Leg ook de 2 tenen look erbij en de rozemarijn.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie , kruid met peper en zeezout en hussel de blokjes goed zodat elk blokje voorzien wordt van een laagje olie.
Zet in de oven voor ca 25 a 30 minuten . Halverwege schep je de blokjes eens goed om.
De blokjes zijn gaar als ze zacht zijn . Laat daarna de blokjes afkoelen. Haal de rozemarijn tak eruit .
Kruid de blokjes met pumpkin spices en mix met een staafmixer tot een fijne puree.
Laat afkoelen . Je kan het in een goed afgesloten potje tot 1 week bewaren in de koelkast , of beter : vries in in porties.
De puree is ideaal bij een pompoen-aardappelpuree , in gebak , smoothies …
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…