Wok met varkensvlees en groenten

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 180 gr eiernoedels
  • 300 gr varkenslapje, in reepjes
  • 80 gr suikererwten (sugar snaps)
  • 1 grote wortel, in schijfjes
  • 50 gr sojascheutjes
  • 1 rode puntpaprika, in reepjes
  • 1 teentje look
  • 1 bolletje stemgember op siroop, fijngesneden
  • 1 dl water
  • 2 el sojasaus
  • 3 el oestersaus
  • 1 dl rijstwijn
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 el maïzena
  • 1 kl sambal
  • Wokolie of kokosolie
  • Scheutje geroosterde sesamolie

Bereiding:

Kruid de varkensreepjes met peper.
Breng water aan de kook.
Meng water met rijstwijn, oestersaus, sojasaus, maïzena en gemberpoeder. Meng goed.
Kook de noedels volgens aanwijzing, giet af en giet er een beetje sesamolie over.
Verhit wok olie in de wok en bak hierin de reepjes vlees in enkele minuten . Haal uit de wok.
Doe opnieuw beetje olie in de wok en doe er de wortel in, roerbak een 3 minuten. Doe look erbij en de sambal. Roerbak een minuutje.
Doe er de suikererwten bij en paprika, roerbak 2 minuutjes .
Doe de stemgember erbij en de varkensreepjes, roer even door en doe er dan de sojascheutjes bij. Meng door en overgiet met de saus.
Onder voortdurend roeren laat je dit nog een minuutje goed doorwarmen.
Serveer met de noedels.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial