Wokgerecht met BBQ restjesvlees, Mango-chilisaus en rijst

Ingrediënten:

Voor 2 personen:

  • 150 gr rijst
  • 300 gr BBQ restvlees naar keuze (spek, varkensvlees, hamburger, worst, ….)
  • 1/2 prei, in ringetjes
  • 100 gr kastanjechampignons, in schijfjes
  • 150 gr prinsesseboontjes, in stukjes
  • 100 gr sojascheuten
  • 1 flesje Oil&Vinegar Mango&Chili saus
  • 1 à 2 lente ui, in ringetjes
  • peper
  • 1/2 el Oil&Vinegar Wok mix (of een andere wokmix)
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • wokolie
  • wok

Bereiding:

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit olie in een wok en roerbak de boontjes gedurende 3 minuten.
Snij het vlees in stukjes.
Voeg er de prei en champignons aan toe en roerbak een minuut mee.
Voeg er de sojascheutjes aan toe, de wokkruiden en het vlees.
Roerbak een 1/2 minuut en voeg er vervolgens de saus aan toe, zet het vuur laag en laat dit een 2 minuten pruttelen.
Kruid bij met peper.
Serveer met de rijst, de lente uitjes en wat geroosterd sesamzaad.

Eventueel kan je nog een 1/2 verse mango in blokjes eronder mengen op het einde van de bereiding.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial