Wok met noedels en varkensvlees in babi pangang saus

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 200 gr Damae ramen noedels
  • 300 gr varkenshaas, in reepjes (of je kan ook varkenslapje gebruiken)
  • Een handvol geroosterde cashewnoten(natuur), grofgehakt
  • 1 groene paprika , in blokjes
  • 1/2 courgette , in blokjes
  • 1/2 prei, in ringen
  • 125 gr champignons, in schijfjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 100 gr sojascheuten
  • 1 dl babi pangang saus (kant en klaar), je kan ze uiteraard ook zelf maken
  • 5 spice kruidenmix
  • Wokolie
  • Geroosterde sesamolie

Bereiding:

Kook de noedels volgens de verpakking. Giet ze af en druppel er wat sesamolie over.
Verhit in een wok op hoog vuur wat olie. Roerbak de varkensreepjes kort en kruid ze naar smaak met wat 5 spice kruiden.
Haal uit de wok en hou opzij.
Doe opnieuw een klein beetje olie in de pan en roerbak de groenten: start met de paprika en courgette , voeg na 30 seconden de champignons, prei en ui toe. Roerbak 1 a 2 minuten goed door .
Voeg er het varkensvlees opnieuw aan toe , alsook de sojascheuten en cashewnoten. Doe er de saus over en warm goed door . Serveer meteen met de noedels.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial