Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald
  • 150 gr noedels
  • 1/2 ui, in halve maantjes
  • 200 gr paksoi, blaadjes grof gesneden en de stengels in stukjes
  • 150 gr verse spinazie
  • 100 gr sojascheuten
  • 5 gr knoflookpasta
  • 25 gr gele currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 250 gr tomatenblokjes uit blik
  • Vissaus, naar smaak
  • Sap van 1/2 limoen
  • Peper
  • 2 lente ui, in ringetjes
  • Rijstolie of arachide
  • Wok, grillpan

Bereiding:

Kruid de chateaubriands met peper.
Verhit een grilpan op hoog vuur, vet ze een beetje in met olie.
Breng een pot water aan de kook voor de noedels. Kook deze volgens aanwijzing op de verpakking.
Zet een wok op hoog vuur en doe er wat olie in.
Roerbak de ui en stengels van de paksoi kort, doe look en currypasta erbij en bak een minuutje mee.
Voeg de kokosmelk en tomatenblokjes toe en laat dit een 5à7 minuten koken tot dit begint in te dikken.
Grill de chateaubriand naar de gewenste gaartijd, leg ze onder aluminiumfolie te rusten.
Voeg de sojascheuten toe in de wok, spinazie, helft van de lente ui en groen van de paksoi.
Laat 2 minuten mee pruttelen.
Breng extra op smaak met sap van limoen, peper en vissaus.
Snij het vlees in lapjes.
Serveer de groentecurry met de noedels en vlees en werk af met de overgebleven lente ui.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial