Kippenwok met sinaasappelsaus en Ebly

Ingrediënten:

Voor 2 personen:

  • 130 gr Ebly tarwekorrels
  • 300 gr kipfilet, in kleine plakjes gesneden
  • 15 gr maïzena
  • peper en paprikapoeder
  • 1 wortel, in fijne plakjes gesneden
  • 100 gr sojascheuten
  • 100 gr kastanjechampignons, in schijfjes
  • sap van 3 grote sinaasappelen
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 2 el sweet chilisaus
  • 1.5 el honing
  • extra maïzena
  • wokolie
  • 1 stengel lente ui, in ringetjes

Bereiding:

Kook de Ebly gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Kruid de kippenplakjes met peper en paprika en doe er de 15 gr maïzena bij.
Meng goed door elkaar met propere handen, zodat de kip goed met maïzena is bedekt.
Meng het sinaasappelsap samen met de zeste, sojasaus, gemberpoeder, honing en sweet chili saus en meng goed .
Verhit olie in een wok op hoog vuur en roerbak de wortelplakjes gedurende 3 minuten. Voeg er de champignons aan toe en roerbak 1 minuut mee.
Doe er de sojascheutjes bij en roerbak nog 1 minuut verder.
Haal de groenten uit de pan.
Doe opnieuw wat olie in de wok, zet het vuur net iets lager en doe er de kip in.
Roerbak de kip gedurende 3 à 4 minuten, voeg er de groenten opnieuw aan toe en vervolgens het sinaasappelmengsel.
Zet het vuur op een medium vuur en laat een minuutje pruttelen.
Bind de saus met maïzena.
Serveer met de Ebly en wat versgesneden lente uitjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial