Koekjes

Volkoren havermoutkoekjes met abrikoos en noten

Ingrediënten:
Ca. 12 koekjes

  • 80 gr havermout
  • 90 gr anco volkoren patisserie bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 1 el pumpkin spice mix
  • 1 kl amandel extract
  • 2 el zonnebloemolie of kokosolie
  • 90 gr honing
  • 1 ei
  • 6 gedroogde abrikoosjes, in kleine blokjes
  • 2 el amandelen , fijngehakt
  • 1 el pecannoten, fijngehakt

Bereiding:

Vermeng de bloem met havermout, bakpoeder en pumpkin spice, abrikozen en noten.
Meng de olie met het ei, amandelextract en de honing.
Doe nu de droge bij de natte ingrediënten en meng deze goed.
Dek af en zet een uurtje in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 gr , onder en boven warmte.

Rol balletjes van het deeg , leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, duw de balletjes wat platter.
Bak ze in de oven gedurende een 20 minuutjes of tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen op een rooster.

receptenwijzer

Recent Posts

Ciabattabroodje met kip, spinazie en champignons

Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…

1 dag ago

Brownie wafels

Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…

3 dagen ago

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

5 dagen ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

1 week ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

1 week ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

2 weken ago