Voor 2 personen:
Ingrediënten:
Voor de beurre blanc:
De reductie:
Verder:
Bereiding:
Maak de reductie: (deze kan je nog voor andere sauzen gebruiken: Hollandse, bearnaise, …)
Doe in een hoge steelpan de wijn, water , azijn met de tijm, laurier, peperbollen, look en sjalot.
Laat aan de kook komen en laat op een zacht vuurtje tot 1/3 inkoken.
Zeef de reductie.
Kook de asperges in een 5 minuten gaar. Ze mogen beetgaar zijn.
Ondertussen maak je de beurre blanc:
Doe de room met 4 el reductie in een hoge steelpan en breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat even inkoken. Snij de ijskoude boter in blokjes en voeg beetje bij beetje bij de room, roer met een garde tot de saus licht begint te binden. Breng op smaak met peper en citroensap.
Serveer de asperges, doe hard gekookt ei op de asperges en verdeel de beurre Blanc ervoer.
Garneer met verse peterselie.
Serveer met gekookte aardappel en eventueel vlees of vis.
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…