Voor 2 personen:
Ingrediënten:
Bereiding:
Maak het gehakt aan met het ei , chapelure en kruid volgens smaak . Maak er balletjes van ter grootte van een golfballetje.
Bak ze aan in wat kokosolie , ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Doe eventueel wat extra olie in de pan en stoof de ui en paprika aan , doe de kruiden erbij (behalve de peterselie) en laat ze meebakken gedurende een 3 minuutjes op een medium vuur. Roer voortdurend.
Doe er de erwtjes en wortelen bij en roer goed om .
Los het bouillonblokje op in een 2 dl water en doe bij in de pan.
Laat dit wat inkoken en voeg er vervolgens de kokosmelk aan toe.
Laat dit een 15 minuutjes , zonder deksel, op een zacht vuur pruttelen.
Voeg er de gehaktballetjes weer aan toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte .
Kook ondertussen de Ebly volgens aanwijzijng. Giet de Ebly af.
Verwarm de spinazie en meng door de gekookte Ebly. Kruid met peper.
Doe rozijntjes en cashews erbij, nog enkele minuutjes laten doorwarmen en meng er de peterselie door .
Serveer met de spinazie Ebly.
Ingrediënten:Voor 2 personen 500 gr bloemige aardappelen, geschild 200 gr zoete aardappel, geschild 1 teentje…
Ingrediënten:voor 2 personen 300 gr ciabattabrood 400 gr kippengehakt 80 gr geraspte gruyére 1 tl…
Ingrediënten:Voor ca. 12 wafels 120 gr zachte roomboter 50 gr cacaopoeder, gezeefd 4 eieren, kamertemperatuur…
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…