Curry van gehaktballetjes met spinazie tarwe

Voor 2 personen:
Ingrediënten:

  • 300 gr gemengd gehakt (mag ook kippengehakt zijn)
  • 1 ei
  • 2 a 3 el chapelure
  • peper en zout
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 400 gr erwten en wortelen uit de diepvries
  • 1 rode paprika , grof gesneden
  • 1 ui , in stukken gesneden
  • 1 tl curcuma
  • 1 el curry madras (of voeg meer toe naar smaak)
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 tl piment poeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 25 gr , cashewnoten (natuur)
  • handvol sultana rozijnen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • water
  • kokosolie
  • 125 gr Ebly tarwekorrels
  • handjevol , diepgevroren gehakte spinazie
  • peper

Bereiding:

Maak het gehakt aan met het ei , chapelure en kruid volgens smaak . Maak er balletjes van ter grootte van een golfballetje.
Bak ze aan in wat kokosolie , ze hoeven nog niet gaar te zijn.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Doe eventueel wat extra olie in de pan en stoof de ui en paprika aan , doe de kruiden erbij (behalve de peterselie) en laat ze meebakken gedurende een 3 minuutjes op een medium vuur. Roer voortdurend.
Doe er de erwtjes en wortelen bij en roer goed om .
Los het bouillonblokje op in een 2 dl water en doe bij in de pan.
Laat dit wat inkoken en voeg er vervolgens de kokosmelk aan toe.

Laat dit een 15 minuutjes , zonder deksel, op een zacht vuur pruttelen.
Voeg er de gehaktballetjes weer aan toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte .
Kook ondertussen de Ebly volgens aanwijzijng. Giet de Ebly af.
Verwarm de spinazie en meng door de gekookte Ebly. Kruid met peper.
Doe rozijntjes en cashews erbij, nog enkele minuutjes laten doorwarmen en meng er de peterselie door .
Serveer met de spinazie Ebly.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial