Voor 2 personen
Ingrediënten:
Bereiding:
Verhit wat olijfolie in een diepe antikleefpan , zet vuur medium hoog en fruit de sjalot en look glazig. Doe de rijst erbij en roer om voor een 2 minuten , zodat de olie goed rond de korrels komt .
Voeg de witte wijn eraan toe en laat uitdampen zodat de alcohol weg is. Doe het bouillonblokje erbij , de frito saus en een flinke scheut water. En 1/3 van de kerstomaatjes. Zet het vuur zacht . Voeg opnieuw water toe wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga zo door tot de rijst zacht is. Dit zal een 10 a 15 minuten zijn.
Kruid met basilicum, naar smaak.
Bak ondertussen de varkensmignonettes in wat boter, kruid ze met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Doe de kaas bij de rijst en eventueel wat extra water , als het toch te vast of droog voelt. De bedoeling is dat je een smeuïge rijst krijgt. Voeg de peterselie, artisjokken, paprika en overige kerstomaten toe. Vermeng goed. Kruid met peper en eventueel wat extra zout.
Serveer meteen met de varkensmignonette.
Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…
Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…
Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…
Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…
Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…