Pesto Macaroni met balletjes en witloof-pecorinosaus op basis van Philadelphia

voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 150 gr macaroni
  • 1 el groene pesto

Balletjes:

  • 300 gr gehakt naar keuze
  • 1 ei
  • 1/2 gesnipperd sjalotje
  • Teentje fijngesneden look
  • Handvol aan versgehakte kruiden (kervel, bieslook, peterselie)
  • 3 el Chapelure
  • 1 el gehaktkruiden
  • peper en zout

Saus:

  • 650 gr witloof , grof gesneden of fijn (wat je graag hebt)
  • 1/2 fijngesnipperd sjalotje
  • 100 gr philadelphia natuur (mag ook met kruiden zijn)
  • 1 el groene pesto
  • Handvol versgehakte kruiden, mag minder zijn als je de Philadelphia met kruiden gebruikt)
  • 50 gr geraspte pecorinokaas
  • 2dl melk (hou de fles alleszins bij de hand , als je liever wat vloeibaardere saus hebt , kan je altijd wat melk bijvoegen)
  • 4 el lacroix kalfsfond .Eventueel wat maīzena wanneer je een iets dikkere saus wil.

Bereiding:

Maak de balletjes: doe het gehakt in een kom, samen met alle ingrediënten.
Meng tot een homogene massa en maak er balletjes van.

Meng de saus: doe de Philadelphia in een kom, klop deze los met een garde en doe beetje bij beetje de melk bij.
Doe de verse kruiden erbij en de geraspte pecorino. Meng goed onder.
Ook de pesto meng je eronder.
Kruid wat bij met peperKook de macaroni gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet af en meng de pesto erdoor.
Hou warm.

Bak de balletjes in een diepe pan op een middelmatig vuur.
Bak ze halfgaar.Neem ze uit de pan. Doe in dezelfde pan de sjalot en het witloof.
Stoof dit enkele minuten aan.
Blus met de kalfsfond en doe er opnieuw de balletjes bij.


Zet het vuur laag en laat dit onder deksel enkele minuutjes verderstoven, tot de balletjes zo goed als gaar zijn.
Doe nu de pecorinosaus erbij, zet het vuur opnieuw iets hoger en roer voortdurend.
Indien de saus te dik is naar je zin, doe er dan wat melk bij.
Laat dit een paar minuutjes verder pruttelen, maar blijf roeren tot de balletjes gaar zijn.
Als de saus te dun is, bindt ze dan wat bij met maïzena.
Serveer met de pestomacaroni en werk af met wat plekjes kervel en eventueel wat extra pecorino.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial