Voor 2 personen :
Ingrediënten :
- 300 gr iberico varkenshaasje
- Peper en zout, 1 takje verse rozemarijn
- 200 gr tagliatelle
- 200 gr fijne prinsesseboontjes, in stukjes van +/_ 2 cm
- +/_ 200 gr boschampignons, schoongemaakt en in reepjes gesneden
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje look, geperst
- 3 dl lacroix kalfsfond
- 2 dl volle room
- 1 flinke el philadelphia look en fijne kruiden
- 1 el versgehakte peterselie
- Optioneel: enkele blaadjes verse salie, fijngesneden
Bereiding :
Kruid het varkenshaasje met peper en zout , leg het takje rozemarijn erbij.
Breng water aan de kook en doe de boontjes erin, doe 5 minuten later de pasta erbij en kook volgens de aanwijzing van de pasta verpakking.
Bak ondertussen het varkenshaasje in wat olie en roomboter op medium hoog vuur , leg het takje rozemarijn erbij. Zet na het aankorsten het vuur lager op een zacht tot medium vuur , zet een deksel op de pan en gaar het varkenshaasje gedurende een 5 a 10 minuten. (Kerntemperatuur 60 graden voor een rose resultaat)
Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Doe het takje rozemarijn weg.
Bak in dezelfde pan de champignons op een hoog vuur, voeg er de sjalot en look aan toe. Gedurende enkele minuutjes en blus de pan met de kalfsfond.
Laat dit voor de helft inkoken op een hoog vuur.
Voeg de room toe en laat verder inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer de philadelphia los en voeg toe. Eventueel de salie erbij. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Voeg de saus bij de pasta en boontjes en roer om.
Snij het vlees , en voeg de jus eveneens bij de pasta.
Serveer de pasta met de stukken vlees en overstrooi met versgehakte peterselie.