Categories: Vis en schaaldieren

Vispannetje met garnalen

voor 2 personen :

Ingrediënten :

  • 140 gr. Alaska pollakfilet , in stukjes
  • 5 dl visbouillon
  • 100 gr. broccoliroosjes
  • 60 gr. garnalen
  • 10 cl. room
  • 2 el. gemalen kaas
  • 2 el. bloem
  • 100 gr. boter

Bereiding :

Pocheer de vis gaar in de visbouillon.

Schep ze eruit en hou ze warm. Maak een roux met de boter en de bloem , voeg er de visbouillon aan toe en wat room en laat even inkoken tot u een mooi gebonden visveloute krijgt .

Stoom de broccoliroosjes beetgaar . Leg de gepocheerde vis in een vuurvaste schaal , samen met de broccoliroosjes en de garnalen.

Overgiet met de saus en bestrooi met gemalelen kaas.

Overstrooi met wat peterselie en laat gratineren in de oven .

receptenwijzer

Recent Posts

Zoetzure groentensoep met kip

Ingrediënten:Voor ca. 8 personen 300 gr kippenborst, in fijne plakjes 1 ui, in halve maantjes…

11 uren ago

Gratin van bloemkool, gehakt en puree

Ingrediënten:4 personen 800 gr bloemige aardappelen Peper, zout, nootmuskaat 1 ei 20 gr lookboter 500…

3 dagen ago

Volkoren havermout koekjes

Ingrediënten:24 stuks 60 gr zachte roomboter 2 eieren, kamertemperatuur 1/4 tl fijn zeezout 125 gr…

5 dagen ago

Groentecurry met steak en noedels

Ingrediënten:Voor 2 personen: 400 gr chateaubriand, een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald 150…

1 week ago

Eiwitrijke havermout ontbijtwafeltjes

Ingrediënten:Ca. 6 wafeltjes 40 gr havermeel 20 gr eiwitpoeder (smaak naar keuze, met of zonder…

1 week ago

Romige macaroni met groenten en chipolataworstjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr chipolataworst 130 gr korte macaroni 1/2 kleine courgette, in blokjes…

2 weken ago