Amandelkoekjes

voor 30 koekjes :

Ingrediënten :

  • 100 gr zachte boter
  • 60 gr kristalsuiker
  • 30 gr lichtbruine suiker
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 theelepel amandelessence
  • 100 gr gezeefde bloem
  • 2 theelepels gezeefd bakpoeder
  • 30 gr gemalen witte amandelen
  • 2 el water
  • 30 gr hele witte amandelen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de boter in een mengkom samen met de kristal – en bruine suiker. Klop dit luchtig. Verdeel het losgeklopte ei in 2 porties : de ene helft vermengen met de amandelessence en de andere helft bij de boter doen en mee kloppen. Doe de gezeefde bloem en bakpoeder erbij en werk dit door het botermengsel. Doe er de gemalen amandelen door en klop nog even stevig door . Niet te lang meer , anders gaat het deeg plakkerig worden. Nu zou het deeg zo stevig moeten zijn dat je er met je handen 30 balletjes van kan vormen. Leg ze op een bakplaat bekleed met boterpapier , druk ze met de hand wat platter en leg in het midden van elk koekje een witte amandelnoot. Gebruik het ei-amandelessencemengsel dat aangelengd is met het water om de koekjes mee te bestrijken . Zet ze in de oven en bak ze 12a15 minuten . Laat afkoelen op een rooster.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial