Ingrediënten:
voor ca. 36 kleine wafeltjes
- 240 gr zachte roomboter, ongezouten
- 3 medium eieren, kamertemperatuur
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr zeer fijn kristalsuiker
- 2 zakjes (2×8 gr) vanillesuiker bourbon
- merg van 1 vaillestokje
- 2 gr fijn zout
- bakspray
- wafelijzer
Bereiding:
Klop de boter met de 2 soorten suiker, merg van het vanillestokje en zout romig met een elektrische mixer op medium snelheid.
Voeg 1 per 1 een ei toe, voeg het volgende toe wanneer het eerste is opgenomen door de boter.
Meng nadien de zelfrijzende bloem onder het botermengsel, op een lage snelheid.
Meng tot je een glad beslag hebt. Doe dit niet te lang, wanneer het beslag samenhangnd is, is het goed.
Verwarm het wafelijzer (op medium warmte indien je dit kan instellen).
Gebruik een bakspray (of een beetje boter) om de ijzers wat in te vetten.
Doe een flinke koffielepel aan beslag in het ijzer en bak de wafeltjes ca. 2 tot 3 minuten.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Please follow and like us: